محل تبلیغات شما

سلام به تمام داوطلبان عزیز کنکور سراسری ۹۹، امیدوارم سال جدید رو خیلی خوب شروع کرده باشید و بهترین اتفاق ها در طول این سال براتون بیفته!
امروز می خواهم در ادامه روند معرفی رشته های دانشگاهی بعد از معرفی رشته مهندسی برق به معرفی رشته پرطرفدار و جذاب مهندسی عمران بپردازم، پس اگر میخواهید با این رشته بیشتر آشنا شید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

شاید مهندسی عمران یکی از اون رشته هایی باشه که در ظاهر همه افراد با تمام جوانبش آشنا باشند، و اون رو بیشتر در ساخت و ساز ساختمان ها ببینند، اما وقتی به طور دقیق به مطالعه این رشته، درس ها و گرایش ها می پردازیم با دریایی بسیار پهناور رو به رو می شویم، در این مقاله سعی می کنم اطلاعاتی مختصر و مفیدی رو از این رشته مهندسی در اختیارتون قرار بدم.
امیدوارم با تلاش خودتون، با کسب یک رتبه خوب و یک  انتخاب رشته بی نظیر در رشته مورد نظرتون پذیرفته بشید.

مهندسی عمران چیست؟ و مناسب چه افرادی است؟

 

یه طور کلی تعریف واحدی از مهندسی عمران وجود ندارد، اما یک مهندس عمران باید توانایی استفاده از علوم پایه را در طراحی، ساخت و نگهداری پروژه های عمرانی مختلف از جمله ساختمان سازی، جاده سازی، پل سازی، تونل سازی، سد سازی و هر نوع پروژه ای که به عمران و آبادانی یک منطقه کمک می کند را داشته باشد.

درست فهمیدید، برای ورود به رشته مهندسی عمران شما باید در درس های فیزیک و ریاضی دوره متوسطه توانا باشید یا حداقل به آن ها علاقه داشته باشید. با ورود به این رشته به خوبی کاربرد تمام فرمول ها و مباحث ریاضی را که تا امروز به نظرتان بدون کاربرد و بدون استفاده می آمد را خواهید فهمید.
باتوجه به پیشرفت استفاده از زبان های برنامه نویسی و نرم افزار های مختلف در مهندسی عمران، دانشجویان این رشته باید آشنایی نسبتا خوبی با این موارد داشته باشند و در طول تحصیل آن ها را تقویت کنند.
همچنین اگر شما به طراحی و ساختن و بیان کردن ایده های جدید و نو علاقه دارید، این رشته کاملا این امکان را به شما می دهد که توانایی خود رو در این زمینه به دیگران نشان دهید.
رشته مهندسی عمران علاوه بر توانایی در استفاده از علوم پایه به توانایی بیان ایده ها و طرح های نو در زمینه سازندگی و حتی مدیریت نیز نیاز دارد.

مهندسی عمران در مقطع کارشناسی

 

با گذشت زمان در مقطع کارشناسی، پرکاربرد ترین و اصلی ترین گرایش مهندسی عمران، گرایش عمران-عمران می باشد. می توان گفت این گرایش مادر تمام گرایش های مهندسی عمران می باشد و برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی( دکتری و کارشناسی ارشد) دید کلی به دانشجو می دهد و باعث می شود با توجه به علاقه مندی های خود در طول ۴ سال کارشناسی گرایش مناسب و مورد علاقه خود را انتخاب و در آن ادامه تحصیل دهد.

پس بهتر است برای اینکه دید بهتری نسبت به این رشته دانشگاهی پیدا کنید کمی شما را با موضوعاتی که قرار است در طول مقطع کارشناسی مهندسی عمران با آن ها آشنا مواجه شوید آشنا کنم.

دروس دانشگاهی مهندسی عمران

 

رشته مهندسی عمران نیز مانند سایر رشته های دانشگاهی دارای دروس عمومی می باشد که دانشجویان در طول ۴ سال تحصیل در مقطع کارشناسی باید به آن ها بپردازند، اما در این بخش می خواهم شما را با مهمترین دروس اختصاصی این رشته آشنا کنم و یک دید کلی به را برای شما از این رشته ترسیم کنم.

۱) استاتیک بدون شک این درس مهمترین درس و پایه ای ترین درس در یادگیری و علاقه مند شدن به مهندسی می باشد، در این درس شما با انواع نیرو های مختلف آشنا می شوید و تاثیر و کاربرد آن ها را روی اجسام مختلف به ویژه اجسام و اجزای ساختمانی، مانند تیر و ستون و…یاد خواهید گرفت. این درس در میان دانشجویان مهندسی عمران در ترم های ابتدایی به کابوس تبدیل می شود و گاهی برای قبولی در این درس نیاز به گذراندن ترم های زیادی دارند!

۲)  مقاوت مصالحاین درس به طور کلی ادامه درس استاتیک می باشد حال که شما با تمامی نیرو های و کاربرد های آن ها آشنا شده اید، تاثیر آن ها را روی مصالح مختلف، مانند فولاد، بتن، سنگ و … بررسی می کنید.

۳) تحلیل سازه ها
حال که با انواع نیروها، و ویژگی های آن ها آشنا شده اید بررسی می کنید که نیروهای مختلف از جمله، وزن،باد، برف، زله و …. روی هرکدام از اجزای یک سازه ساختمانی چه تاثیراتی می گذارد و درون آن اجزا چه نیرو ها و واکنش هایی ایجاد می شود و همچنین روش محاسبه این نیرو ها را نیز خواهید آموخت.

۴)  مکانیک خاک و مکانیک سیلات
به بررسی تمام نیروهای یک سازه و نیروهای موجود و ایجاد شده در محیط های سیال و خاک می پردازد.

۵)  طراحی سازه های فولادی و سازه های بتنی
همانطور که می دانید، تمام سازه هایی که در محیط اطراف خود می بینید، یا پایه اصلی آن ها بتن است و یا فولاد، باتوجه به تمام درس های مطالعه شده در قسمت های قبل شما توانایی طرحی یک سازه مناسب که در مقابل تمام نیروهای موجود مقاوم باشد را بدست می آوردید، این درس ها قطعا مهترین و کاربردی ترین درس ها در طول مقطع کارشناسی می باشد.
از جمله درس های مهم و جذاب دیگر این رشته می توان به درس های زیر اشاره کرد.

 دینامیک
 راه سازی
 رو سازی
 اصول مهندسی باد و زله
 روش های اجرا ساختمان
 نرم افزار های مهندسی عمران
 پروژه راه سازی
 پروژه سازه های فولادی و بتنی
 …

تحصیل در مقاطع بالاتر رشته مهندسی عمران

 

اصولا شما با تحصیل در مقطع کارشناسی می توانید به یک شغل خوب و قابل قبول برسید و فعالیت خودتون رو در این زمینه به طور رسمی آغاز کنید. و همچنین می توانید بعد از گذشت سه سال از مدرک تحصیلی خود و کارآموزی در شرکت ها و پروژه های مختلف در آزمون های سازمان نظام مهندسی شرکت کنید و در زمینه مورد علاقه خود یعنی اجرای پروژه های عمرانی، نظارت پروژه های عمرانی و یا محاسبات مدرک و پروانه اشتغال به کار خود را بگیرید و صاحب امضا و شماره نظام مهندسی شوید.

اما اگر می خواهید به طور تخصصی حتما دریک زمینه مهندسی عمران به فعالیت بپردازید و یا حتی به سراغ بحث های آکادمیک بروید و در دانشگاه های برتر جهان تحصیل و در آن کشور ها به اقامت برپردازید بهتر است به سراغ تحصیل در مقاطع بالاتر بروید. کسانی که در رشته مهندسی عمران فعالیت می کنند اکثرا تاکید می کنند زمانی به مقطع کارشناسی ارشد بروید که قصد ادامه تحصیل تا مقطع دکتری را نیز داشته باشید زیرا به نوعی این دو مقطع مکمل یکدیگر می باشد.

گرایش های تحصیلات تکمیلی

این رشته به طور کلی در مقطع کارشناسی ارشد دارای گرایش های زیر است:

۱)  گرایش عمران – زله
۲)  گرایش عمران – سازه
۳) گرایش عمران – ژئوتکنیک
۴) گرایش عمران – مدیریت ساخت
۵) گرایش عمران – مدیریت منابع آب
۶) گرایش عمران – آب و سازه های هیدرولیکی
۷) گرایش عمران – سواحل بنادر و سازه های دریایی
۸) گرایش عمران – حمل و نقل
۹) گرایش عمران – محیط زیست
۱۰) گرایش عمران – راه و ترابری

چهار گرایش اول بیان شده در بالا قطعا جذاب ترین و پرکاربرد ترین گرایش های موجود می باشد که هرساله در کنکور کارشناسی ارشد رقابت جذابی برای رسیدن به صندلی ها این دانشگاه ها صورت می گیرد.
گرایش مدیریت ساخت در سال های اخیر طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. این گرایش را اکثرا کسانی انتخاب می کنند که توانایی مدیریت و کنترل پروژه های بزرگ عمرانی را دارند و ایده های بسیار جذاب و جدیدی در زمینه اجرا پروژه های بزرگ با راندمان بالا در ذهن خود می پرورانند.

آینده کاری مهندسی عمران

همانطور که در قسمت قبل نیز گفتم یک مهندس عمران بعد از مراحل کارشناسی ارشد و آزمون های سازمان نظام مهندسی می تواند به کار در زمینه مورد علاقه خود بپردازد.
شما می توانید در تمام شرکت های مشاوره و طراحی که پروژه های عمرانی مختلف نظیر ساختمان سازی، راه سازی، پل سازی، تونل سازی، سد سازی و … را انجام می دهند مشغول به کار شوید.

امروزه ممکن است به دلیل تحریم های مختلف و اشباع این رشته، سخت تر از قبل کار مناسب برای مهندسان عمران در کشور وجود داشته باشد، اما این رشته همواره در طول زمان دارای بازار کار مناسب بوده و خواهد بود.

همچنین شما می توانید با بررسی و تحقیق دقیق در باره گرایش های مختلف و نیازهای کشورهای مختلف به ادامه تحصیل در دانشگاه های برتر جهان و کار در آن کشور ها بپردازید، به طور کلی شما زمانی که توانایی خود را ثابت کنید در هر زمینه حتی در سخت ترین شرایط برای شما کار می باشد.



نکات قابل توجه در مورد خواب در دوران کنکور

در روزهای کنکور چقدر تست زدن ما را به هدف می‌رساند؟

زبان کنکور را چطور بخوانیم؟

های ,ها ,گرایش ,رشته ,مهندسی ,عمران ,گرایش عمران ,عمران – ,آن ها ,این رشته ,رشته مهندسی ,رشته مهندسی عمران

مشخصات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تعمیر کامپیوتر کرج رایان عمومی مواد مهندسی ایمن بتن M.I.C co مهاجرت آسان ارز رمز معرفی فیلم و بازیگران رودخانه ماه خرید ملک هارمونی باران اسکیپ روم(اتاق فرار) انیگما در برج میلاد